Una pàgina més

One more site

Avui:

 

I més

@CanalRepublica


Ajuda a nenes i dones de Nepal
Donacions a través de GoFundMe
Donacions a través de MiGranoDeArena
Dona a be artsy a través de Teaming

Titular notícies

L'Art d'Incloure. Art Brut a la Casa de la Caritat – Pati Manning de Barcelona

Diumenge 7 Setembre 2008

El claustre del Pati Manning de Barcelona, antiga Casa de la Caritat de Barcelona, va acollir el 2001 una mostra d’art realitzat des de l’exclusió (organitzada -més activitats relacionades en forma de Jornades- per Judith Cobeña i Josep Vicenç Marín). Els artistes eren persones amb malalties mentals, infants en risc social i persones VIH-positives, que a través de l’art podien-poden trobar una eina per fer-se escoltar, expressar-se i, com van explicar els organitzadors, “sortir del laberint de l’exclusió per un dia, un mes o una nova vida”.


Exactament, la clau va ser:

Apropant-nos als móns exclosos de la mal anomenada normalitat tindrem un observatori privilegiat des d'on valorar com l'art és una de les eines més potents a oferir per incentivar a trobar una manera nova de mirar-se i escoltar-se, fer-se visibles i escoltats des de la diferència. L'expressió artística pot ser el fil d'Ariadna que permeti sortir del laberint de l'exclusió per un dia, un mes o una nova vida.

Les Jornades van ser en el marc de l’Any Internacional del Voluntariat, i hi participaren entitats com l’Ateneu Popular Sant Roc de Badalona, els Centres de salut mental de Martorell, Berga i Sant Feliu de Llobregat del Sagrat Cor-Serveis de Salut Mental de les Germanes Hospitalàries del SCJ, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord, l’Associació Ciutadana Anti-sida de Catalunya (ACASC) i l’Associació Ment i Salut “La Muralla” de Tarragona.

Pots veure una mostra a l'apartat Imatges, del menú esquerra.

Més, sobre...: art , brut , art brut
Últimes Notícies