Una pàgina més

One more site

Avui:

 

I més

@CanalRepublica


Ajuda a nenes i dones de Nepal
Donacions a través de GoFundMe
Donacions a través de MiGranoDeArena
Dona a be artsy a través de Teaming

Titular notícies

#Déjenlesvivir Comunitats tribals, ètnies, cultures i pobles amenaçats per societats majoritàries

Dissabte 12 Maig 2018


(Publicat a xarxanet, 8/5/2018, amb un altre format) Es pot parlar de pobles indígenes no contactats amenaçats al segle XXI? Wagner Moura (Escobar a Narcos) i Gillian Anderson (Scully a Expediente X), amb Survival International, afirmen que sí.

I que necessiten ajuda per conservar terres, cultura, tradicions, llengües, el que podria ser oficialment patrimoni de la humanitat si aquests pobles s'hi posessin, és el que es vol posar de manifest des de Survival Internacional, amb una nova campanya de sensibilització per la qual demana suport de voluntaris i de donants: “Deixeu-los viure”.

Survival Internacional es dedica a la defensa de pobles indígenes des de 1969, a partir de l'aparició en alguns mitjans de notícies sobre el genocidi de llavors de tribus amazòniques. L'organització parla ara d'uns 100 grups humans aïllats encara sense contacte, o poc contactats, al segle XXI, amb les societats majoritàries. Survival es defineix en termes de diversitat humana, d'heterogènia, i de drets humans a preservar.

Treballa per la defensa de comunitats brasileres, índies i asiàtiques, de Paraguai, d'Àfrica central, i així de fins 60 països, i estima que sobre 150 milions d'indígenes amenaçats, que tot i que “el dret internacional reconeix la seva propietat territorial” -explica Survival-, són els que viuen en perill de desaparèixer.


En una nova campanya, Survival International compta amb l'actriu i l'actor per donar a conèixer la situació d'aquests pobles i la tasca 
que cal realitzar per preservar, si hom considera, els drets i la riquesa cultural que aquests grups representen.
Sovint amenaçats per l'espoli a tota costa, per l'explotació de recursos naturals sense miraments a la que malauradament ja estem acostumats. Survival explica que aquests grups, ètnies, pobles, cultures, ajuden a preservar la diversitat biològica dels seus entorns naturals pel coneixement que tenen, la diversitat cultural -necessiten suport en aquest ítem-, i l'ús sostenible dels recursos, assetjats. I el seu sistema immunològic està preparat per fer front a algunes malalties, però no per fer-ho a algunes malalties de la societat majoritària.


En aquesta campanya, Survival ha demanat suport per rebre per correu postal i distribuir tríptics de sensibilització en entitats, centres cívics, biblioteques, comerços, oficines, en espais on es pugui donar a conèixer la seva tasca per augmentar-ne el suport. Podeu imprimir el pòster per penjar-lo en llocs públics i/o privats des d'aquest enllaç.

I hi ha més formes de col·laborar.
 

Últimes Notícies